Publicat el

L’oli d’oliva no és car

Si penseu que paguem 2.50 € per un refresc de 200 ml que dura 15 minuts o 30 € per una ampolla de vi que no dura més d’un sopar. Ho comparem amb una ampolla d’oli d’oliva verge, a part de les seves propietats saludables i el seu meravellós gust, es mantenen en bon estat molt de temps si els conservem bé.

Espanya és el principal productor mundial d’oli d’oliva, amb un total de 2,3 milions d’hectàrees dedicades al cultiu de l’oliva, encara que no el major consumidor en proporció al nombre d’habitants. Per davant estan Grècia i Itàlia. Tot i això hi ha molta confusió i falsos mites sobre l’article imprescindible en la nostra gastronomia i que es considera quasi un superaliment.

Tot i que la cultura foodie i la proliferació de gourmets mediàtics han fet molt per instal·lar a l’oli d’oliva com un aliat bàsic de la gastronomia sana, encara persisteixen molts prejudicis que fan que el seu consum estiga molt per baix de la mitjana d’altres països capdavanters en la seva producció.

Cal entendre que és un aliment i no un condiment per adonar-se que no és car. Una ampolla d’oli d’oliva en una casa sol durar un mes i no té un preu que justifiqui aquest prejudici perquè té molts usos.

Publicat el Deixa un comentari

Prompte novetats !

Cuidem les nostres oliveres als termes d’Alfafara i Bocairent, als peus de la Serra Mariola, durant tot l’any per aconseguir uns olis d’oliva excel.lents. Molt prompte ho podreu comprovar.

Cuidamos nuestros olivos en los términos de Alfafara y Bocairent, a los pies de la Sierra Mariola, durante todo el año para conseguir unos aceites de oliva excelentes. Muy pronto lo podréis comprobar.