oli de l’oliva a Bocairent

EL PROJECTE

Vos presentem un projecte nou nascut als bancals del Mas de l’Alboret a Bocairent amb oliveres situades als termes d’Alfafara i Bocairent.

Les nostres oliveres creixen als peus de la Serra Mariola. Amb olives recollides de manera manual quan el seu punt de maduració ho permet, aconseguim fer tres olis singulars.

Des del punt de vista organolèptic, els olis valencians estan entre els de major gamma i variavilitat aromàtica, destacant el seu perfecte equilibri entre el nivell de frutat i la intensitat d’amargor i picant.

  • Alboret Picual
  • Alboret selecció
  • Alboret Alfafarenca

El conjunt de propietats organolèptiques de l’oli, depèn del tipus d’oli, però també del tipus d’oliva; cada un té una aroma, gust i color característics. De vegades, per aconseguir olis amb característiques úniques es fan cupatges, barreges de varietats diferents. D’altra banda, els olis d’una sola varietat permeten assegurar-nos un gust i color constants.

L’oli d’oliva verge extra (OOVE) i l’oli d’oliva verge són els dos olis que provenen directament de la premsa de les olives i s’obtenen únicament per procediments mecànics. La pressió trenca les membranes cel·lulars de la polpa de l’oliva i se n’extreu l’oli.

Calen entre quatre i cinc quilos per produir un litre d’oli d’oliva. El color de les olives no depèn del tipus d’oliva, sinó de l’etapa de maduració; si es cullen immadures seran verdes i, a mesura que van madurant, es van tornant més negres.